Telefon: +36 20/55-66-356 E-mail: info@sunbelt.hu Cím: H-4031, Debrecen, Kishatár u. 16/C-D.

Tegye hatékonyabbá cége beszerzését

Szolgáltatásaink körét a kezdetektől fogva úgy alakítottuk és fejlesztettük, hogy azok megfeleljenek partnereink változó igényeinek.

Szeretné hatékonyabbá tenni cége beszerzési tevékenységét?

Ismerje meg szolgáltatásainkat, melyeknek köszönhetően jelentős időt és energiát takaríthat meg.

sunbelt szolgaltatas

 

Készlet- és raktármenedzsment

Biztosan elgondolkozott már azon, hogyan szabadíthat fel kapacitást cége működésének ezen területein. Ha ránk bízza készlet- és raktármenedzsment feladatait, a felszabadult időt és energiát más stratégiai fontosságú területekre összpontosíthatja.

Ehhez nem kell mást tennie, mint

 • meghatároznia azon termékek körét, melyeket debreceni raktárunkban szeretne tartani.
 • Ezt követően mi az előrejelzések alapján megkeressük az optimális beszállítót, beszerezzük a termékeket,
 • majd raktárunkban feltöltjük és folyamatosan fenntartjuk az igényelt készletszintet
 • és a közösen meghatározott újrarendelési pontoknak megfelelően nem csak a napi működéshez szükséges kiszállítások feladatait látjuk el, hanem a folyamatos ellátás biztosítása érdekében figyeljük a készletszinteket is.

Amennyiben szükségesnek találja, megegyezés szerint több ellenőrzési pontot is beépíthetünk a készlet és raktármenedzsment folyamataiba – így a kontroll továbbra is az Ön kezében lesz, s mi csupán a felesleges terhet vesszük le a válláról, hogy cége zavartalanul működhessen.

Az amerikai és ázsiai gyártóktól érkező termékei esetében a földrajzi távolságok okozta beszerzési kockázatokat is csökkentheti, ha nálunk raktározza termékeit. Nálunk raktározhatja akár az egész éves rendelési mennyiségét is, azonban fizetnie csak a lehívott mennyiségek után kell.

Ezzel egyidőben csökkentheti adott termékei beszerzési idejét is, hiszen Magyarország területén akár 24-48 órán belül megkaphatja a lehívott termékeket a debreceni raktárunkban tartott készletekből.

Készlet és raktármenedzsment szolgáltatásunk továbbá leveszi az Ön válláról a problémás vagy hosszú beszerzési folyamattal járó termékek beszerzéséhez kapcsolódó terhek jelentős részét is.

Készletfigyelő programunk segítségével pedig könnyedén visszakeresheti saját rendeléseit, illetve betekintést nyerhet raktárunkban tartott termékei készletszintjére vonatkozóan is.

 

 

sunbelt_keszlet_es_raktarmenedzsment

 

Beszerzői tevékenység

A beszerzői tevékenység mögött lévő folyamatok gyakran még most sem kellő hatékonysággal támogatják a beszerzés stratégiai jellegét, – pedig ez alapozza meg a gyártás sikerét. Biztosítja, hogy a megfelelő minőségű alapanyagok a megfelelő időben, ideális árszinten kerüljenek be a gyártási folyamatba.

Egy idő után azonban a legtöbb cég életében rutinná válik a beszerzői tevékenység, vagy éppen idő hiányában mellőzik a beszerzési folyamatok rendszeres felülvizsgálatát. Ám egy apró hiba is elég ahhoz, hogy a termelés hatékonysága csökkenni kezdjen, vagy nem várt készlethiány állítsa le akár az egész gyártási folyamatot.

Célunk, hogy segítsünk Önnek kiküszöbölni ezeket a hibalehetőségeket.

 • Miután felmértük igényeit, egyedi kéréseit,
 • megkeressük a cége számára legmegfelelőbb alkatrészeket, termékeket, és azok beszállítóit,
 • a beszerzéshez kapcsolódó feladatokat pedig részben, vagy akár teljes egészében átvállaljuk a partneri kontroll biztosítása mellett.

Akár a problémás, nehezen beszerezhető vagy hosszú átfutási idővel rendelkező termékek beszerzői tevékenységét is átvállaljuk Öntől. Így Önnek több ideje és energiája marad, akár egy, a gyártás hatékonyságát vagy biztonságát fokozó KAISEN vagy LEAN folyamat kiépítésére.

Munkatársaink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a beszerzés területén, továbbá amerikai központtal rendelkező anyacégünknek köszönhetően kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk az USA-ban. Így otthonosan mozogva ezen a piacon, gyors átfutási idővel tudjuk beszerezni az USA szabvány szerinti termékeket.

 

sunbelt_beszerzoi_tevekenyseg

Minőség-ellenőrzés

A gyártásellátási folyamat másik fontos lépcsője a minőség-ellenőrzés. Ennek a célja, hogy minden esetben kiszűrjük a hibás termékek megrendelőhöz való beérkezésének lehetőségét. A következőkben tudunk segíteni cégének:

 • alap- és segédanyagok, félkész és késztermékek alapfunkcióinak ellenőrzése,
 • méret- és minőségi kritériumoknak való megfelelés ellenőrzése,
 • kialakítással és funkcionalitással kapcsolatos minőség-ellenőrzés.

A gyártói minőségbiztosítási rendszer mellett lehetősége van a vevői minőségbiztosítási rendszer alkalmazására is, mely az egész raktáron lévő készletre is kiterjeszthető. Ennek egyik legfőbb előnye, hogy a megrendelői lehívás előtt kezelhetőek a hibás termékek.

Többszörözze meg a minőség-ellenőrzés hatékonyságát

A gyártónál történő minőség-ellenőrzésen túl raktárunkban lehetőség van további ellenőrzési pontok beillesztésére. A termékek beérkeztét követően első lépésként mennyiségi átvételen túl az Önök kritériumai által meghatározott ellenőrzési folyamatokat építjük be az ellenőrzési rendszerbe, ezzel is növelve az Önök beszerzési biztonságát.

További biztonságot nyújt egyedileg kombinált FIFO és LOT rendszerünk, mely segítségével a megrendelő gyártásbiztonságát 24 órán belül kezelni tudjuk nem megfelelő minőségű termék esetén. Mindezt azzal érjük el, hogy raktárunkban mindig tartunk egy minimális lehívásnak megfelelő mennyiséget abból a termékből, ami már az ön gyártási folyamatain végig ment, ezért 100%-ban megfelel a saját és megrendelői elvárásainak. Az adott LOT-számhoz tartozó részmennyiségeket addig tartjuk raktárunkban, míg a gyártás meg nem bizonyosodott arról, hogy az újabb beszállítás is megfelel minden előírásnak, saját és vevői minőségi követelménynek.

 

 

sunbelt_minosegellenorzes

Egyedi megoldások

A cégek belső folyamatainak kötöttsége gyakran azt eredményezi, hogy a speciális problémákat csak nehezen, rugalmatlanul tudják kezelni az adott vállalaton belül. Mi nem hátrálunk meg, amikor ügyfeleink egyedi problémákkal és igényekkel fordulnak hozzánk.

Előfordult már az Önöknél, hogy felhasználás során kiderült egy új termékről, hogy mégsem volt beilleszthető a gyártási folyamatba? És olyan sürgősen kellett volna megoldani a problémát, mint amilyen hirtelen felmerült az?

Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor egy termék kisebb, gyártási folyamatot vagy beépítést elősegítő átalakítására, megmunkálására nincsenek felkészülve a vállalatok, sem folyamatok, folyamat leírások terültén, sem pedig munkaerő szempontjából.

Ezekben az esetekben célravezető megoldást jelenthet ezen folyamatok kihelyezése.

A probléma felmerülését követően egy gyors műszaki egyeztetést követően megtervezzük a problémamegoldás lépéseit, kidolgozzuk a szükséges terveket, majd kivitelezzük azokat, folyamatos megrendelői egyeztetés mellett.

Cégre szabott egyedi megoldásokat kínálunk például az alábbi területeken:

 • Új termék bevezetéséhez szükséges többféle, kis darabszámú alkatrész felkutatása és beszerzése, egy forráson keresztül.
 • KANBAN-rendszer kiépítése és működtetése.
 • Konfekcionálás: azon termékeit, mely valamilyen okból nem felelnek meg száz százalékban a gyártási előírásoknak, a megrendelő utasításainak megfelelően átalakítjuk, olyan termékek esetében is, melyek nem általunk kerültek beszerzésre.
 • Fejlesztőmérnöki támogatás és prototípusgyártás.
 • Egyedi kiszerelések csomagolása, egyedi összeszerelések.
 • Meglévő terméken végzett javítási munkálatok.
 • Vámkezelés.

Ha nem talált portfóliónkban olyan szolgáltatást, ami megoldást jelent az Ön számára, mi kialakítjuk az igényeinek megfelelő egyedi megoldásokat.

sunbelt_egyedi_megoldasok

Hasznos tudnivalók

Szeretné átláthatóbbá tenni beszerzési folyamatait? Töltse le ingyenes tanulmányunkat, hogy megismerhesse a legfontosabb szempontokat!
Ha csak ízelítőre kíváncsi, kattintson a tovább gombra!

Ajánlatkérés

Az űrlap kitöltésével egyszerűen kérhet tőlünk ajánlatot különféle egyedi szolgáltatásainkra vonatkozóan.

Az ajánlatkérés során az alapvető adatok megadásán túl, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy fotót, vagy egyéb fájlt (például a termék adatait összefoglaló táblázatot) is csatoljon. Így sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a termékek paramétereinek minél pontosabb átadása.

Ajánlatkérés »
Európai Regionális Fejlesztési Alap