Telefon: +36 20/55-66-356 E-mail: info@sunbelt.hu Cím: H-4031, Debrecen, Kishatár u. 16/C-D.

Beszállítói kapcsolatok kezelése

pexels-photo-112640

Ahhoz, hogy a vállalat versenyképesen tudjon működni, szükség van arra, hogy megfelelően együtt tudjon működni a beszállítóival. A jó beszállítói kapcsolatok alapfeltétele, hogy a vállalat és a beszállító is tisztában legyen a másik pontos igényeivel. A szállító-vevő kapcsolatrendszerű vállalkozásoknak érdemes elgondolkozni azon, hogy egyrészt milyen elvárásokat támasztanak a beszállítókkal szemben, másrészt azt is érdemes átgondolni, hogy a másik oldal, vagyis a beszállítók milyen igényekkel rendelkeznek. Ezután meg kell határozni, hogy ezek az igények milyen stratégiák megvalósítása mellett elégíthetőek ki, illetve azt is át kell gondolni, hogy ezeket a stratégiákat milyen folyamatok segítik, és hogy a folyamatok megvalósulásához mire van szükség.

 

Mindezek megvalósításához megfelelő teljesítménymérési és teljesítménymenedzsment rendszerek alkalmazására is szükség lehet, de ezekben az eszközökben ma már nincs hiány. Ugyanakkor sajnos előfordul, hogy egy-egy szervezet nem megfelelő teljesítménymutatókat és mérési rendszert használ.

A legtöbb szervezet beszállítókkal szembeni elvárásai elsősorban a gyorsaságra, minőségre, megbízhatóságra, alacsony árra és az egyszerűségre vonatkozik.

A mélyebb, stratégia jellegű kapcsolatok esetében az elvárások inkább speciális jellegűek, amelyek vonatkozhatnak például egyéni készségekre, szakértelemre, folyamatok és információk megszerzésére.

Európai Regionális Fejlesztési Alap